T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Konaklı Ortaokulu

KAYIT VE NAKİLLER

ORTAOKUL KAYIT ve NAKİL İŞLEMLERİ

 

1-    OKULUMUZ, ANAYASAL GÜVENCE ALTINDAKİ EĞİTİM/ÖĞRENİM HAKKI VE İMKÂNINDAN EN ÜST DÜZEYDE YARARLANMAK İÇİN VARDIR. 

2-    BU ÇERÇEVEDE KAYITLAR VE NAKİLLER BAĞIŞ YA DA REFERANSLA DEĞİL İLGİLİ MEVZUAT HÜKÜMLERİ DOĞRULTUSUNDA YAPILMAKTADIR. 

3-    BOŞ KONTENJAN KALMASI DURUMUNDA, KAYIT ALANIMIZ DIŞINDAN GEÇİŞLER, KURA YÖNTEMİYLE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.

 

A-KAYIT VE NAKİL ŞARTLARI

Ortaokullara kayıtlar;  Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğindeki esaslara göre yapılmakta olup kabul şartları aşağıda açıklanmıştır.

1-     İlkokul öğrenimini tamamlayan ve kayıtların yapıldığı Eylül ayı sonu itibariyle zorunlu öğrenim çağı dışına çıkmamış öğrencilerin kayıtları ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak e-okul sistemi üzerinden yapılır.

2-    Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında yeni kayıtlar Temmuz ayının ilk iş gününde başlar. Kayıt işlemleri sırasında veliden herhangi bir belge talep edilmez.

3-    Yabancı uyruklu olup İçişleri Bakanlığınca verilen belge ile kimlik numarası edinen çocukların kayıtları  bu kimlik belgesinde bulunan bilgilere göre yapılır.  Türk vatandaşlığına kabul işlemleri devam eden çocuklara Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası verilmesi ardından e-Okul sisteminde kimlik numarası güncellenir.

4-    Şehit, harp malûlü ve muharip gazi çocukları ile rehberlik araştırma merkezi raporu ile yönlendirilmesi yapılan özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar, yerleşim yeri adresine uyumlu okula kaydedildikten sonra durumlarını belgelendirmeleri şartıyla ulusal adres veri tabanındaki adreslerine bakılmaksızın istedikleri okula nakil yapılır.

 

B-NAKİL

Nakiller Eylül ayının ilk iş günü başlar ve ders yılı sonuna 15 iş günü kalıncaya kadar devam eder. Ancak doğal afet, sağlık ve ailenin adres değişikliği gibi nedenlerde bu süreç aranmaz.

1-  Şehit, harp malûlü ve muharip gazi çocukları, milli sporcu olan çocuklar, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar ile 8/3/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, 25/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu, 3/7/2005 tarihli ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamındaki çocukların nakilleri, durumlarını belgelendirmeleri şartı ile kontenjan şartı aranmadan ve ulusal adres veri tabanındaki adreslerine bakılmaksızın istedikleri okula yapılır.

2-  Okul çalışanlarının çocuklarının nakli, istemeleri halinde ulusal adres veri tabanındaki adreslerine bakılmaksızın görev yaptıkları okula yapılır.

3-  Yeni okul açılması veya kayıt alan değiştirilmesi sebebiyle farklı okullara devam etmek zorunda kalan kardeşlerin nakilleri, velinin isteği doğrultusunda kardeşlerden birinin okuluna yapılır.

4-  Anne ve babanın ikisini de çalışması ve istemeleri halinde öğrencinin nakli, belgelendirilmesi şartı ile anne veya babanın çalıştığı adresin kayıt alanındaki okula yapılır.

5-  Ortaokullarda sınıf mevcutları (30)Otuzun altında kalan okulların boş kontenjanları derslerin başladığı haftanın ilk iş gününde e-Okul sisteminde ilan edilir. Bu okullara kayıt alanı dışından öğrencisini nakil ettirmek isteyen velilerin başvuruları derslerin başladığı ilk hafta içerisinde    e-Okul sistemi üzerinden alınır. İkinci haftanın ilk iş günü yapılan nakil başvuruları boş kontenjandan fazla olması durumunda, nakil ile gelecek olanlar e-Okul sistemi üzerinden kura çekilerek belirlenir ve ardından bu kişilerin nakilleri yapılır.

 

Not: Öğrenci nakilleri e-Okul sistemi üzerinden sürekli takip edilecek; gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran veliler hakkında yasal işlem yaptırılacak olup, okulu değişen öğrencilerin tespiti halinde adreslerine uygun okullara kayıt ve nakillerinin yapılması sağlanacaktır.

Bunun dışındaki asılsız söylenti ve zanlar ile hareket edilmemesi istirham olunarak tüm velilerimize saygıyla duyurulur.

 

 

Konaklı Ortaokulu Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.07.2023 - Güncelleme: 11.07.2023 11:10 - Görüntülenme: 44
Kaynak: MEB
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
KAYIT,